Her er jeg, bruk meg

Ingen visste noe om det. Og de som visste, snudde seg bort. Hvor vanskelig det er å søke hjelp, når det kanskje er den største utfordringen av alle. Situasjonen du står i har vedvart i en årrekke. Du husker ikke noe annet lenger. Stillheten. Uroen. Hver gang du tar steget ut og ber om hjelp, kjennes det som døren lukker seg til enda tettere. Nå har du tatt et steg, og de hørte deg ikke. Kunne ikke hjelpe. Ville ikke. Har ikke tid. Mangler ekspertisen.

Hvordan ber du om hjelp? Hvem skal du spørre? Hva skal du si?

Den blinde mannen spurte om hjelp. Han brukte å sitte og tigge i tiggerkappen sin. Han fikk noen bidrag, men det var aldri nok. For den koppen de fylte gjorde bare nøden i hjertet og lengselen større. En mynt som klang i koppen hørtes som gjenklang i det hule hjertet. Han kjente hvordan det ble hulere og hulere. Han ba ikke om det han egentlig trengte…

Mannen fra Nasaret er her! Han hadde hørt folk prate om det. Nå var han her. Han så noe annet i Jesus. Hjertet hans så! Og av all sin kraft ropte han. Folk truet: – Vær stille! Men han ropte enda høyere. – Jesus!
Jesus hørte. Han hørte med hjertet. Han helbredet mannen. Mannen som kastet fra seg tiggerkappen. Nå var det en ny tid. Han fikk synet igjen. Og han var ikke lenger tiggeren.

VI BER: – Jesus, hvis du virkelig elsker meg? Vis meg det!!

VI LESER GUDS ORD:
Lukas 18,35 Da Jesus nærmet seg Jeriko, satt en blind mann ved veien og tigget. 36 Mannen hørte at det var mye folk på veien, og spurte hva som sto på. 37 De svarte ham: «Jesus fra Nasaret kommer forbi.» 38 Da ropte han: «Jesus, du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg!» 39 De som gikk foran, snakket strengt til ham og ba ham tie, men han ropte bare enda høyere: «Du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg!» 40 Jesus stanset og ba om at den blinde skulle føres til ham. Da han kom nærmere, spurte Jesus ham: 41 «Hva vil du jeg skal gjøre for deg?» Han svarte: «Herre, la meg få synet igjen!» 42 Jesus sa til ham: «Bli seende! Din tro har frelst deg.» 43 Straks kunne han se, og han ga seg i følge med Jesus og lovet Gud. Og hele folkemengden som så dette, lovpriste Gud. (Bibelen 2011)